Iloa ja motivaatiota liikuntatapahtumista

Suomessa järjestetään lukuisia erilaisia liikuntatapahtumia joka vuosi. Tapahtumia on sekä harrastajille että kilpaurheilijoille. Liikuntatapahtumat voivat olla esimerkiksi kilpailuja, lajikokeiluja, leirejä, katselmuksia, perhetapahtumia tai viihdetapahtumia. Suomessa on runsaasti myös erikoisempia tapahtumia, kuten kuutamohiihto tai eukonkanto. Joskus liikuntatapahtumat ovat hyvä keino motivoida itseään liikkumaan tai yksinkertaisesti vain pitää hauskaa liikkumalla ja muiden seurasta nauttien.

Liikuntatapahtumia järjestetään joka paikkakunnalla ympäri vuoden, joten ei välttämättä tarvitse matkustaa kauas päästäkseen osallistumaan haluamaansa tapahtumaan. Tästä artikkelista saa tietoa erilaisista liikuntatapahtumista. Artikkelissa kerrotaan, miksi liikuntatapahtumiin kannattaa osallistua, ja millaisia tapahtumia Suomessa järjestetään. Artikkelista voi lukea myös siitä, miten itseä kiinnostavan liikuntatapahtuman voi löytää, tai mistä voi löytää ilmaisia liikuntatapahtumia.

Miksi liikuntatapahtumiin kannattaa osallistua

Liikuntatapahtumiin osallistumisen syitä on useita. Jotkut haluavat kilpailla omassa lajissaan ja saavat kilpailuista motivaatiota urheilemiseen. Liikuntatapahtumia on kuitenkin myös aloittelijoille ja harrastajille. Usein samanhenkisten ihmisten kanssa yhdessä harrastaminen on hauskempaa kuin yksin, ja joskus pieni ryhmäpaine on hyvä kannustin liikkumiselle. Liikuntatapahtumat voivat myös motivoida aloittamaan liikunnan tai jatkamaan harrastusta.

Kannattaa valita liikuntatapahtuma oman kiinnostuksen mukaan. Eri lajeissa on myös paljon kokeilupäiviä, jolloin voi kokeilla itselleen uutta lajia. Näissä tapahtumissa haluamaansa lajia voi testata rauhassa ennen harrastuksen varsinaista aloittamista. Lajikokeiluissa voi myös kysellä lajista ja sen harrastamisesta sen asiantuntijoilta. Liikuntatapahtumiin kannattaa osallistua yksinkertaisesti siksi, että monet niistä ovat myös hauskoja elämyksiä.

Liikuntatapahtumia kilpailijoille Suomessa

Kilpaurheilijoille on olemassa erilaisia tapahtumia kuin harrastajille. Harrastelijoiden tapahtumiin voi yleensä osallistua kuka tahansa, mutta mahdollisuus osallistua kilpailuihin riippuu sen tasosta ja luonteesta. Kilpailutapahtumiin voi tietenkin mennä katsojana, koska myös oman lajin kilpailujen katsominen paikan päällä voi olla todella motivoivaa. Kilpailuista saa yleensä tietoa suoraan seuran tai lajin yhdistyksiltä tai lajin ohjaajilta.

Liikuntatapahtumia harrastajille Suomessa

Eri tyylisiä liikuntatapahtumia on runsaasti. Tapahtumia riittää harrastelijoiden kilpailuista erilaisiin elämyksiin ja virkistyspäiviin. On leirejä, maratoneja, puolimaratoneja, kilpailuja, turnauksia, maisemaelämyksiä ja viihdetapahtumia. Esimerkiksi naisten kymppi -tapahtumassa on liikunnan lisäksi ohjelmanumeroita ja bileet tapahtuma-alueella. Tapahtumassa juostaan tai kävellään 10 kilometriä ilman kilpailua. Tapahtuma on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille.

On myös erikoisempia tapahtumia, kuten ulkomaita myöten kilpailijoita houkutteleva eukonkantokisa tai värijuoksu. Eukonkannon tarkoituksena on kantaa naista läpi esteradan mahdollisimman nopeasti. Suomeen on myös rantautunut värijuoksu, joka on taatusti hauskaa. Värijuoksussa juoksijat sotketaan maissijauhoihin sekoitettuun väriaineeseen. Väriainetta heitetään tasaisin välein juoksijoiden päälle heidän juostessaan. Yöpyöräily ja suopotkupallo ovat myös esimerkkejä harvinaisemmista lajeista.

Ilmaisia liikuntatapahtumia Suomessa

Liikuntatapahtumat eivät ole aina maksullisia, vaan myös ilmaisia liikuntatapahtumia on tarjolla. Aikuisten lisäksi myös nuorille ja lapsille löytyy ilmaisia tapahtumia. Monet seurat järjestävät eri lajien kokeilupäiviä, joskus jopa ilmaiseksi. Usein myös kilpailuja, turnauksia ja muita tapahtumia pääsee katsomaan ilmaiseksi, jos osallistuminen ei kiinnosta. Tosin todella isoihin ja suosittuihin tapahtumiin on yleensä pääsymaksu.

Lukuisilla paikkakunnalla järjestetään erilaisia yhteislenkkejä, leikkimielisiä turnauksia ja liikuntapäiviä. Ne ovat usein ilmaisia ja niistä löytyy tietoa paikkakunnan ilmoituksista. Esimerkiksi Oulussa järjestetään maksuton vauhtiliikunta-tapahtuma joka kuukausi. Tapahtuma on kaikille avoin, ja lajeina ovat Cooper-juoksu, lihaskuntotestit ja UKK-kävely. Tosin mikään ei estä järjestämästä ilmaista tapahtumaa itse, kuten vaikkapa hauskaa frisbeegolf-turnausta ystävien ja perheen kesken.

Miten liikuntatapahtumia löytää

Liikuntatapahtumia löytää esimerkiksi oman paikkakunnan lehdistä tai nettisivustolta. Myös seurojen omilla nettisivustoilla ja sosiaalisen median tileillä ilmoitetaan usein tapahtumista. Kilpailujen kohdalla suoraan seuralta kysyminen tai sen nettisivustolta lukeminen kannattaa. Netissä on myös paljon sivustoja, jonne on listattu koko vuoden isot tapahtumat urheilua myöten, ja näiltä listoilta voi etsiä haluamansa tapahtuman.

Jos tietää itseä kiinnostavan tapahtuman nimen, netin hakukoneella hakemalla löytää monesti myös tiedot tapahtumasta. Toki jos tietää tapahtuman järjestäjän, voi kysyä tapahtumasta suoraan järjestäjältä vaikkapa puhelimen tai sähköpostin kautta. Tapahtumista voi saada tietoa monista eri paikoista ja aina voi kysyä, jos ei löydä itse vastausta. Järjestäjät yleensä auttavat mielellään tapahtumista kiinnostuneita.

Miten liikuntatapahtumiin voi osallistua

Riippuu tapahtumasta, tarvitseeko siihen ilmoittautua etukäteen ja kuinka se tapahtuu. Yleensä tapahtuman ilmoituksessa on ohjeet ilmoittautumiseen sekä tapahtuman järjestäjän yhteystiedot. Mikäli ilmoittautumisessa on ongelmia, kannattaa ottaa yhteyttä puhelimella tai vaikkapa sähköpostilla tapahtuman järjestäjiin. Tapahtumiin voi ilmoittautua tapahtumasta riippuen esimerkiksi puhelimen, netin, sähköpostin tai kirjepostin kautta. Joskus ilmoittaudutaan vasta paikan päälle.

Jos tapahtuma on todella iso, ilmoittautua voi usein tapahtuman tai tapahtuman järjestäjän nettisivustolla. Yleensä sivustolla on ilmoittaudu- tai osallistu-linkki, jota painamalla pääsee kirjaamaan tietonsa ja maksamaan, jos tapahtuma on maksullinen. Jos on jotain kysyttävää tai epävarmuus mistä tahansa asiasta, kannattaa soittaa tapahtuman puhelinnumeroon. Henkilökunta yleensä opastaa mielellään ilmoittautumisessa ja antaa lisätietoja tapahtumasta.

Lopuksi

Jos jokin tapahtuma kiinnostaa, sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Liikunnalliset tapahtumat ovat täysin erilainen elämys kuin urheileminen yksin. Tapahtumissa on loistava yhteishenki ja samanhenkisiä ihmisiä. Kannattaa valita laji tai tapahtuma, josta on oikeasti kiinnostunut. Tällöin tapahtumasta saa iloa ja motivaatiota. Jos laajasta tapahtumien tarjonnasta ei osaa valita, kannattaa kokeilla vaikka useampaa.

Leave a Comment