Kuntoilijan liikuntatapahtumat

Puistojoogaa, hiihtoseurojen järjestämiä hiihtotapahtumia, yhteislenkkejä ja maratoneja – tällä sivustolla pääset tutustumaan kuntoilijoille ympäri vuoden järjestettäviin liikuntatapahtumiin, tervetuloa! Sivustolla käsitellään myös terveellisiä liikunta- ja ruokailutottumuksia ja erilaisiin kilpailuihin ja koitoksiin valmistautumista. Jos olet urheilija tai ainakin aloittamaisillasi liikuntaharrastusta, olet oikeassa paikassa. Lue tekstiä pidemmälle ja saat tietää sisällöstämme yksityiskohtaisemmin.

Kannustusta liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen

Sivustoltamme löydät kattavasti liikunnalliseen elämäntapaan kannustavia artikkeleita. Voit lukea vinkkejä uudenlaisen elämäntavan omaksumiseen esimerkiksi “Kuinka aloittaa liikunnallinen elämäntapa” -tekstistä. Saat vinkkejä treenipäiväkirjan ylläpitämiseen, ruokavalion muutoksiin ja itselle sopivien liikuntalajien löytämiseen. Kuntoilulla ei aina tarkoiteta pelkästään hikisiä juoksulenkkejä tai kovaäänisiä ryhmäliikuntatunteja, vaan jokainen määrittää itse omat liikuntamuotonsa.

Jos synkkä ja kylmä talvi tai auringonottoon houkutteleva kesä on vienyt mennessään, lue artikkelimme “Miten saisin itseäni motivoitua liikkumaan” ja “Iloa ja motivaatiota liikuntatapahtumista”. Konkreettiset esimerkit liikunnan tuomasta ilosta ja tavoista motivoida itseään auttavat sohvalta ylös pääsemisessä. Voit tallentaa artikkelit kirjanmerkkeihin ja palata niiden pariin heikon hetken tullen.

Vinkkejä maratonille valmistautumiseen

Kaikki juoksijat ovat joskus pohtineet maratonin juoksemista. Toisilla ajatukset ovat koostuneet lähinnä kauhun sekaisista tunteista ja koko idean kieltämisestä, kun toiset taas yrittävät aktiivisesti löytää sopivaa juoksuajankohtaa. Tältä sivustolta löydät runsaasti vinkkejä maratonin juoksemiseen. Aloittelijat voivat esimerkiksi klikata itsensä suositun “Voiko kuka tahansa lähteä mukaan maratonille” -artikkelin pariin.

Maratoniin valmistautuminen on hauskaa puuhaa, mutta se vaatii myös hieman aikaa. Siksi keräsimmekin parhaimpia maratonvinkkejä “5 vinkkiä maratonille valmistautumiseen” -artikkeliin. Koska erilaisia maratontapahtumia on valtavasti, autamme mielellämme niiden vertailussa. Sivustoltamme löydät muun muassa “Parhaat maratontapahtumat Suomessa” ja “Puolimaratonille valmistautuminen” -tekstit, jotka inspiroivat varmasti erottelemaan jyvät akanoista.

Kuntoilua vai kilpajuoksua?

Moni päätyy liikuntai.fi:n pariin, kun oma suorittaminen kaipaa hieman apua ja vinkkejä ulkopuolisilta. Joku saattaa olla jumissa omien tavoitteidensa suhteen ja toinen taas olisi valmis vaihtamaan lajia. Sivuston tarkoitus on jakaa tietoa sitä tarvitseville ja kannustaa oman sisäisen äänen kuuntelemiseen; on esimerkiksi erityisen tärkeää, että liikkuminen ei ole pakkopullaa, vaan nautinnollista.

Liikuntai.fi tarjoaa lukijalleen vertailevia artikkeleita. Voit lukea tekstimme “Kuntoilija vs. Kilpajuoksija maratonilla” saadaksesi tietoa eri lajien hyödyistä ja haitoista. Ulkoisesti hyvältä näyttävällä painonnostajalla saattaa olla ongelmia rappusten nousemisessa, ja sata kertaa maratonin juossut ei välttämättä jaksaa kantaa edes kauppakasseja kotiin. Kultainen keskitie on siis tavoittelemisen arvoinen.

Nokka kohti liikuntatapahtumia

Sivuston perimmäinen tarkoitus on urheilijoiden kannustaminen liikuntatapahtumien pariin. Vuonna 2018 toimimme tiiviissä yhteistyössä esimerkiksi Kangasalan Malm Areenan, Sanomien ja urheiluseura SK:n kanssa ja järjestimme heidän kanssaan puolimaratonin ja 10 kilometrin juoksun. Osanottajia oli valtavasti ja moni kertoi liikuntatapahtumien motivoivan ympärivuotiseen harrastamiseen. Tapahtumista löytää usein myös hyviä liikuntakavereita!

Kun jonkin liikuntatapahtuman merkkaa kalenteriin, se muuttuu samalla konkreettiseksi tavoitteeksi. Tällöin kunnollisen treeniohjelman ja ruokavalion suunnitteleminen on huomattavasti helpompaa; elokuun lopulle merkitty maraton kertoo, että treeniin tulee lisätä pitkän matkan juoksuja ja intervalleja, ja että uudet juoksukengät kannattaa ajaa lähiaikoina sisään, jotta välttyisi turhilta rakoilta ja hiertymiltä.

Kehon stressitasot alas luonnossa liikkumalla

Liikunta itsessään vapauttaa endorfiineja, jotka ovat kehon omia onnellisuus-, mielihyvä- ja kivunlievitysvälittäjäaineita, ja ne vaikuttavat vielä pitkään suorituksen jälkeen. Kun aktiiviseen liikkeeseen lisätään vielä upeita maisemia, luonnon vihreyttä – ja talvella toki valkeutta – ja lintujen viserrystä, upea liikuntaelämys on taattu. Arkena hartioilla painavat stressitekijät unohtuvat nopeasti, kun päivään saa aivan uudenlaisen näkökulman.

Samalla tavalla, kuin pieni vauva rauhoittuu hellän keinuttamisen yhteydessä, myös aikuinen rentoutuu tasaisessa rytmissä. Rytmiä voi hakea esimerkiksi juoksu- tai hiihtolenkiltä tai vaikka oman kotikaupungin liikuntaseurojen järjestämiltä puistotanssitunneilta. Kun lenkki tehdään ulkona, myös hengittäminen sujuu helpommin. Liikuntai.fi:stä saat liikunnan positiivisten vaikutuksien lisäksi tietoa etenkin Kangasalan kaupungin harrastusmahdollisuuksista.

Lisäaskelia hyötyliikunnalla

Kun työviikko on erityisen hektinen ja kaikki käytettävissä oleva energia tuntuu kuluvan paikasta toiseen liikkumiseen, voi ajan löytäminen urheilulle olla mahdotonta. Lähikuntosalin ryhmäliikuntatunti saattaa alkaa omaan aikatauluun nähden aivan liian aikaisin tai lenkille lähteminen tuntua liian kuluttavalta. Tällaisissa tilanteissa Liikuntai.fi kannustaa hyötyliikuntaan; esimerkiksi töihin voi pinkaista auton sijasta pyörällä.

Hyötyliikunta onkin varmasti helpoin toteutettava urheilumuoto. Kävele hississä tai liukuportaissa seisomisen sijasta portaat ja käy kaupassa pienostoksilla mieluummin pyörällä kuin autolla. Työpaikallekin voi polkea pyörällä ja samalla ratkaisee ongelman parkkipaikan löytymisestä, ja työt voi tehdä istumisen sijasta seisten. Hyötyliikunnasta voit lukea enemmän julkaisemastamme “Kuinka aloittaa liikunnallinen elämäntapa” -artikkelista.

Löydä liikunnan ilo

Liikkuminen on hauskaa, kun löytää itselleen sopivan lajin. Yksi nauttii yksin lenkkeilemisestä pimeillä pururadoilla, kun toinen taas haluaa jakaa urheilun ilon muiden ihmisten kanssa. Se mikä sopii sinulle, ei välttämättä sovi jollekin toiselle, ja siksi itsetutkiskelu on tärkeää. Liikuntai.fi kannustaa omien mieltymyksien pohtimiseen ja niiden ylös kirjoittamiseen.

Yhteenveto

Liikuntai.fi on urheilijoille tai liikunnasta kiinnostuneille tarkoitettu nettisivu, josta löytää runsaasti erilaisia treenivinkkejä ja apua esimerkiksi maratoniin valmistautumiseen. Moni klikkaa itsensä sivuillemme, kun motivaatio on syystä tai toisesta nollassa, eikä mikään ihme – tarjoamme loistavia vinkkejä motivaation kasvattamiseen ja sen ympärivuotiseen ylläpitämiseen. Tallenna sivu kirjanmerkkeihisi ja lue uudet artikkelimme ensimmäisten joukossa!

Leave a Comment